torsdag 10 maj 2012

"Lasagne, jag tycker om lasagne..."

Lagade en lasagne häromdagen, som inte likande nån annan lasagne. Men självklart använde jag inte vanliga pasta-plattor, utan jag lagade egna plattor av ägg och philadelphiaost! Påminde om nån fluffig pannakaka eller nåt:










Men sen blev det nog att se ut som en vanlig lasagne! Det smakade nog bra också, men de där fluffiga "plattorna" vet jag inte riktigt... Det borde vara nåt med lite mera tuggmotstånd. Får blanda in sten nästa gång...
Meen för de som vill testa på LCHF-lasagne:

Ingredienser:
Plattor:
6 ägg
1 pkt (200g) philadelphia ost
salt
Sås 1
400 gr köttfärs
1 lök
vitlök
krossad tomat
salt/peppar
tomatpure
chili/paprika
ev egna kryddor efter smak.
smör
spädes med lite buljong/vatten om det blir för tjockt.

Sås 2
2-3 dl grädde
riven ost efter tycke o smak
(ev både mozarella o en lagrad )

Gör så här
Vispa äggvitor riktigt hårda.
vispa ihop gulorna med phil.osten och lite salt
Vänd försiktigt ner i vitorna och bred ut på smörat bakplåtspapper i långpanna.
150 gr mitt i ugnen i ungeför 20 min....tills gyllene.
Låt svalna och skär i lagom stora bitar för att användas som "plattor" ist för pastan. Lirka lite med pappret så de ej går sönder.

Gör köttfärssås som vanligt.

Koka upp grädden och smällt ner osten och ev krydda lite salt/peppar.

Varva allt i en form och riv lite ost på toppen.

Gratinera lasagnen i ugnen i 200 grader tills osten får en fin färg cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar